Областният оперативен щаб в Шумен обяви грипна епидемия в цялата област. Заповедта влиза в

...
Областният оперативен щаб в Шумен обяви грипна епидемия в цялата област. Заповедта влиза в
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия и в Шуменска област, учениците излизат във ваканция

Областният оперативен щаб в Шумен обяви грипна зараза в цялата област. Заповедта влиза в действие от 12 до 18 януари в това число. 
Още по темата
Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова за въвеждане на противоепидемични ограничения против разпространяването на грипа и острите респираторни болести. Те са преустановяване на свижданията в лечебните заведения, засилен филтър в детските градини и ясли, прекратяване на профилактични прегледи и имунизации, и прекратяване на присъствените образователни занятия. 

Въведена се и възбрана за осъществяване на всеобщи събития.

Действията на регионалния щаб са съгласувани с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Така Шумен става втората област в страната, която афишира грипна зараза. Вчера това направи и регионалният щаб в Бургас. 

По-рано днес директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова заяви, че областите с най-вече болни в момента са Габрово, Ловеч, Пазарджик, Силистра, Шумен и Ямбол. По думите й заболеваемостта от грип се покачва с бързи крачки, само че към момента пикът не е доближат.

" Очакваме занапред да се развихри грипната вълна и евентуално до края на януари случаите ще се покачват на седмична база ", добави проф. Христова. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР